Akcije 2020-03-02T08:15:03+00:00

AKCIJE

Mart mesec akcija

Ovog meseca konsultacije

   Priprema za vantelesnu oplodnju

Želite bebu već  godinu dana, a do trudnoće ne dolazi?

 

U Srbiji 15% parova u reproduktivnom periodu, ima vaš problem.

To je problem modernog društva zbog izloženisti: stresu, lošim životnim navikama,  zagađenosti životne sredine kao i odluka da u kasnim godinama planirate potomstvo.

Ukoliko su ginekološki/urološki  pregledi i ostale medicinske procedure isključili telesne prepreke onda se treba orjentisati na povećanje funkcije reproduktivnih organa.

Kod žena:

Poboljšati funciju jajnika, otkloniti sindrom policističnih jajnika, endrometrioze, lečiti miomatoznu matericu kao psihosomatsku bolest i motivisati žene da daju prednost rađanju, a ne karijeri.

Ukoliko ste dobili dijagnozu hormonski poremećaj reproduktivnih organa mogući su simptomi : rast telesne težine, stalni umor, pojačana maljavost, gubitak kose, pojava akni kao i bolovi u maloj karlici.

Ukoliko je otkriven uzrok neplodnosti može biti lečen ili ukoliko je to nemoguće u obzir dolazi asistirana trudnoća VTO.

Lečenje neplodnosti zahteva:

  1. Za ženu detaljno ispitivanje njenog zdravstvenog stanja
  2. Pregled supruga, spermogram i dodatni pregledi

Nakon toga neophodno je uraditi nalaz reproduktivnih hormona, postoji li oviulacija, ultrazvučni pregled materice i jajnjika kao i imunološki pregled.

U koliko treba poboljšati nalaz sperme ili bolji odgovor jajnika nephodan je multidisiplinarani-timski pristup rešenja problema. U kome učestvuju ginekolog, endokrinolog, imunolog, pshihijatar i akupunkturolog.

Iskustvo Privatne prakse Petrović dr Dušanke Petrović neuropsihijatra i akupunkturologa u dužem vremenskom periodu primenom integrisanih znanja iz klasične medicine i akupunkture doprinelo je da za više od 10% uspešnosti VTO, a rezultat je više od 50 beba.

Pre svega značaj akupunture je veliki jer utiče na psihofizičku pripremu žene za trudnoću. Stimulacijom odredjenih tačaka na glavi i telu, bezbolno laserom i biostimulacijom jajnika takođe i materice postiže se: balansiranje hormoskog statusa, normalizacija mesečnog ciklusa, regulisanje funkcije štitne zlezde, otklanjanja problema imunog sistema. Kod muškaraca pobošanje kvaliteta sperme i poboljšanje pokretljivosti spermatozoida.

Kod oba partnera pomaže u redukciji stresa, balansirajući lučenje adrenalina i endorfina. Akupunktura kao medicinski model individualno i uz pravilnu primenu pomaže svakome pojedinačno da postigne najbolje moguće zdravstveno stanje.

1.Dobar status reproduktivnih hormona

2.Dobru stimulaciju jajnika sa manjom primenom hormona

3.Kvalitetne jajne ćelije

4.Dobar endrometrijum, njegovu oksigenaciju, prokrvljenost i bolje gneždenje oplpodjenog jajašca.

Poželjno psihofizičko stanje u celom procesu VTO od prvog pregleda do rezultata bebe. U primeni znanja i veština u mojoj praksi u period od 1991. godine do danas integrisana pristup dopineo je da se rodi ne samo više od 50 beba već da njihovi roditelji kroz ceo proces VTO prođu bezbolno i strpljivo do željenog uspeha.